"YA ALLAH, bahawasanya waktu dhuha itu waktu dhuha-Mu, kecantikan ialah kecantikan-Mu, keindahan itu keindahan-Mu, kekuatan itu kekuatan-Mu, kekuasaan itu kekuasaan-Mu dan perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah berkat waktu dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh. Amin."

Crystal Sand yang mujarab


Crystal Sand adalah bahan pencuci kesan kotoran degil dan minyak daripada kulit tubuh badan serta bahan logam yang diperbuat daripada batuan gunung berapi (hot stone) dan garam mineral sahaja. Tiada campuran soda, alcohol, camical, merkuri dan bahan kimia lain yang boleh mengakibatkan  kerosakan dan kesan sampingan kepada kulit manusia serta alam semulajadi.

Boleh digunakan untuk tujuan-tujuan berikut:-
1. Efektif membersihkan kesan kotoran degil seperti minyak, gris, cat daripada kulit badan kita dengan cepat.
2. Efektif sebagai pembersih karat sesta kotoran pada peralatan logam.
3. Efektif sebagai scrub pada badan & kaki serta berupaya membuang lapisan kulit mati dan kotoran.
4. Efektif sebagai bahan pencuci barangan kemas seperti emas, perak, tembaga dan lain-lain serta tidak melunturkan warna.
5.Efektif mengubati gatal-gatal pada kulit yang berkudis.
6. Efektif memutihkan peralatan plastik seperti suis peralatan elektrik.
7. Efektif digunakan sebagai scrub muka.
8. Efektif digunakan di dalam sauna.

Malam tadi ina dah test sendiri dengan merujuk tujuan penggunaan nombor 6 seperti di atas.
Ina buat pada suiz rumah yang memang agaknya sedari kewujudannya tidak pernah bercuci. Bila Ina pindah, Ina cuma bersihkan guna bulu ayam untuk buang habuk. Memang hitam legam tambahan pulak lokasinya agak terceruk tu yang menambah faktor suis tu tak diendahkan.

Ni gambar sebelum - memang berdaki.

Ni jari Ina masa tengah sapukan suiz dengan Crystal Sand.

 Separa siap-nampak hasilkan.

Siap bahagian luaran-celah2 tu dah tak muat jari.=)

Berbeza dengan gambar asal kan. 
Proses ni tak lama, lebih kurang 5-7 minit ikut kelajuan jari anda menggosok. 
Kat bawah ni gambar suiz yang agak berkarah jugak-dicuci dengan air tapi masih meninggalkan kesan kuning.
berbeza suis baru dan lama.

Ok, isu sini bukan suis tapi keupayaan Crystal Sand ni.  Suis mungkin kita boleh tukar yang baru tambahan pulak zaman sekarang terdapat banyak jenis suis yang menarik. 
Apa yang Ina nak tekankan di sini ialah kuasa Crystal Sand ni.  Kotoran degil yang tidak dapat dicuci dengan cara biasa (tenyeh2/gonyoh2 suis tu dengan air/sabun) boleh dihilangkan hanya dengan menggosok2 manja menggunakan Crystal Sand ni. Menarikkan.

Adik Ina ada juga buat demo pada iron yang ada kesan hangus kain, boleh dihilangkan dengan Crystal Sand ni sekejap sahaja.
Untuk makluman, Crystal Sand ni lembab-semasa menggosok crystal sand ni akan mencair-sebab tu tak perlukan air sewaktu menggosok Crystal Sand dan selepas selesai menggosok boleh lap barangan dengan kain/tisu.

Sesiapa yang berminat dengan Crystal Sand ni boleh call / sms ke nombor berikut:-
Ina- 012-3731595
Mizi - 019-2181987
Yati - 019-2191987
En. Omar - 012-5762756 (Teluk Intan, Perak)

Sesiapa yang duduk di area berdekatan dengan Nilai boleh COD. Yang jauh2 boleh dipos.

Harga Jualan 
RM45.00/kg
RM10.00 setiap 110 gram

Mahal? Taklah sebab 1kg tu banyak dan penggunaannya yang efektif (guna sikit tapi memberi kesan yang banyak) amat menjimatkan.
Boleh test dengan pembelian 110gram.

p/s - lepas ni berscrub dengan Crystal Sand ni. =)

No comments:

Post a Comment