"YA ALLAH, bahawasanya waktu dhuha itu waktu dhuha-Mu, kecantikan ialah kecantikan-Mu, keindahan itu keindahan-Mu, kekuatan itu kekuatan-Mu, kekuasaan itu kekuasaan-Mu dan perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah berkat waktu dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh. Amin."

Hadiah GA Blog Khairina

 Key Case & Mini Tissue Cover
 Deretan rumah comel
Mini Tissue Cover yang simple.

Inilah craft terakhir sebelum Ina dimasukkan ke wad akibat demam campak.
Masa mak telifon selepas dapat tau Ina masuk wad, soalan pertama yang diajukan..
"..awok menjahit ke Ina?.." hehehe...
sebab mak tau Ina menjahit sampai pukul 3-4 pg then sok pg nak bangun gi kerja lg.
Kira Ina ni hidup memang tak cukup rest, dah ler baru pindah rumah. Nak siapkan order lg, nak kemas rumah, nak kemas opis lg sbb opis pun baru pindah...
Sekarang dah di warning dek suami supaya menghadkan tempahan/projek.
Hohohoho...
Bila dah terlantar seminggu barulah tahu betapa nikmatnya kesihatan yang Allah swt kurniakan selama ni.
So, same2lah kita menjalankan kewajipan seharian disamping menjaga kesihatan.
Thanks a lot to MAK n ABAH sebab seminggu duk Nilai jaga Ina dan keluarga Ina.
Thanks juga to PIL sebab sudi datang dari Terengganu nun.
Then, to adik beradik, sedara mara dan kengkawan yang sudi menjenguk dan bertanya khabar.


ps - Ina rasa nak buat GA jugak ler nanti. Tunggu....!!!

2 comments:

  1. aslm,slamat kembali ke duni akraft!..wahh mesti hebat la ordernya smpai masuk wad,,tkpa dhlama asyik keja tiba masa utk berehat pulak..tu pun tk rehat gak kan menjahit je...silap tk pesan kat doktor,pesakit ni dr,dia kena ikatkan tgn dia baru dia dok diam haha!..maaf tksempat nak melawat,sebb saya pun tk sihat...demam..selamat maju jaya dik!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu ler pasal kak... duk spital kalo Ina request nk bawak alat jahit confirm kna amuk ngn suami Ina. Tapi seminggu tu memang betul2 worst-smpai badan pun mak yang lap2kan. Sekarng mood masih nak berehat...=)

      Delete