"YA ALLAH, bahawasanya waktu dhuha itu waktu dhuha-Mu, kecantikan ialah kecantikan-Mu, keindahan itu keindahan-Mu, kekuatan itu kekuatan-Mu, kekuasaan itu kekuasaan-Mu dan perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah berkat waktu dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh. Amin."

Bantal Baru Fakhruddin & Alter Project

Kebelakangan ni agak busy sket. Kat opis musim audit..kerah minda dan tenaga lebih dari biasa, blik pun dah pnat. Dalam hati memberontak nak menjahit..tapi bile tenung mata anak dan suami, tak sampai hati pulak.

Jadi sedikit masa yang ada tu fokus lah untuk orang2 tercinta. Tambahan pulak Fakhruddin dah pandai berjalan..maka makin luaslah kawasan jajahannya. Baru 2 minit kemas..dah bersepah semula dengan mainannya.

Ada jugaklah buat mini tissue cover..tapi takdan nak publish..dah disambar orang. Dah siap yang second round nanti akan dipublishkan.

Yang kat bawah ni bantal peluk untuk Fakhruddin tersayang. Fakhruddin ni, kalau tido kat bawah suke maniarap. Kalau tido dalam buai, suka tutup muka dengan bantal. Bantal sekarang bantal kekabu. So Ina buatkanlah bantal baru untuk Fakhruddin. Ringanlah sket kalo nak tutup muka.Keseluruhannya handmade. Ukurannya lebih kurang 8" x 16". Just letak gambar kereta sahaja.

Kat bawah ni plak cover untuk pelindung cahaya matahari. Yang sedia ada dah dhaif sangat keadaanya. So, ina buatkanlah baju baru untuknya.Sebenarnya yang lama takder cermin muka. So ina letakkan lah cermin muka ni untuk kemudahan sendiri. Cermin ni diambil dari bekas bedak miyami. 01 tempat untuk pen dan 03 ruang untuk kertas2 atau resit2.Ni bahagian belakangnya. Idea nak wat ruang lagi..tapi macam semak jer kalo banyak2 sangat saku. Jadi Ina biarkan kosong ajer.

No comments:

Post a Comment