"YA ALLAH, bahawasanya waktu dhuha itu waktu dhuha-Mu, kecantikan ialah kecantikan-Mu, keindahan itu keindahan-Mu, kekuatan itu kekuatan-Mu, kekuasaan itu kekuasaan-Mu dan perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar permudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah berkat waktu dhuha-Mu keagungan-Mu, keindahan-Mu, kekuatan-Mu dan kekuasaan-Mu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh. Amin."

Tissue Cover with Roses

Repeat Order dari Ain


 ~ atas ~
 ~ depan ~
 ~ sudut depan ~
~ sudut belakang ~
Harapan-semoga Ain sukakannya.

Lets go casting!!

Hujung minggu yang sepi. 
Semua keluarga Ina ke Grik, Perak untuk meraikan kenduri adik Ina kawin. 
Nikah dah selesai October tahun lalu, kali ni pergi untuk kendurinya.
Abang tak dapat nak cuti, jadi tinggallah Ina ajer yang tak dapat turut serta. 
Tapi masa nikah dulu Ina dah pergi, sangat seronok sebab sangat kampung dan keluarga mertua adik Ina sangat baik.

Sabtu malam kami berlibur di Dataran Nilai.
Sengaja bagi peluang Muhammad Fakhruddin berlari-lari sesuka hati.
Maklumler sehari duk terperap dalam rumah.


Ahad petang ikut abang casting sambil refresh mood.
Asik duk mengadap craft jer, berpinar jugak mata.
Makanya aktiviti keluarga minggu lalu adalah outdoor - casting.
Sangat cantik tempatnya.


Pagi tu sempat menyiapkan seekor kura-kura untuk Muhammad Fakhruddin.
Geram tengok lebihan flanel yang memang sengaja disimpan.
Sambil menghabiskan stok fiber dan Kekabu yang ada.
Minggu ni restock fiber, flanel dan kekabu untuk order yang ada.


Hasilnya tak berapa baik sebab buat sambil nak cepat.
Lagipun dah sah-sah untuk dilenyek-lenyek kami sekeluarga, nasibler kekura.
Abang tanya mana mata kekura..=) nak cepat, lain kali ler letak mata.
Perut kekura Ina guna kain belacu.


Jom layan gambar Muhammad Fakhruddin yang asik berlari-lari seronok dapat bebas.
Main dengan daun semalu,
sangat teruja Fakhruddin sebab bila disentuh daunnya menguncup.
Habis disentuh semua rumput. Sudahnya bila jari terkena duri semalu Ibunya jugakler yang kena jampi2 tiup2 jarinya (psiko jer lebih) =)
 Perasaan - Can't wait for Vanilla Coklat tonite!!

Sponsor Contest Khairina Hairuddin

Ina telah dijemput untuk menjadi sebahagian daripada sponsor hadiah untuk blog Khairina Hairuddin. Sebenarnya perkara ni dah lama deal,
tapi baru sekarang berkesempatan utk promo contest ni.
Di bawah ni banner contest.
 Sesiapa yang nak turut serta dalam contest ni boleh klik banner di atas.
Ina akan sponsor 02 jenis hadiah iaitu Mini Tissue Cover dan Key Case
Sesiapa yang beminat untuk dapatkan hadiah berikut boleh ler join contest.
Terdapat ramai lagi sponsor lain yang menawarkan hadiah yang hebat-hebat.

Contoh Mini Tissue Cover by Cemmomile Craft.
 Mari ramai-ramai join. 
Masih sempat kerana contest ini maih dibuka sehingga 01 March 2012.

Coloufull of Love

Aksesori beg dan kunci.
 Berwarna-warni.
 12 pcs mewakili 12 warna.
 Kuning + Oren
 Ungu + Biru
 Pink + Merah
 Hijau + Turquoise

Diantara contoh penggunaanya seperti di bawah ni.




Menarik kan.

Semuanya masih available.
Bersaiz 3" x 3.5"
Harga RM4/pcs 
(disertakan dengan rantai kunci pilihan)

Order Ezzah

 Ezzah nak hadiahkan kepada insan tersayang.
 Dari sisi.

In bahagian penjuru sebelah kanan belakang bantal.
Semoga Ezzah akan sukakannya.

Bantal bersaiz 12" x 12"

Tissue Cover for Ain

Order Ain, KLIA
Ain ni rakan sekerja encik abang sayang.
 Dari atas
 Dari sisi
Dari sudut.
Diharapkan Ain sukakannya.

Order Yati dan Cik Sri

Order Yati untuk anak-anak saudaranya.
Ini pulak order Cik Sri juga untuk anak saudaranya, peminat ultraman.
Semoga Yati dan Cik Sri sukakannya.

Order Yati - Saiz 8" x 16"
Order Cik Sri - Saiz 12" x 18"

Order Nurul Farehah, KL

Order Nurul Farehah dari KL.

Label yang dipesan dari kucinpurple.
Bantal ni bersaiz 15" x 15".
Terima kasih Nurul kerana sudi menjadi pelanggan Cemmomile Craft.